lördag 19 maj 2012

Dag 196 - Paris hemkomsten


Kort men naggande god blev Paristrippen som varade i lite drygt 45 timmar. Men dra i hatten, jag försöker mig på en liten guide utifrån de små godbitar vi i sakta mak lyckades samla ihop.

Onsdag
Checkade in på Manoir de Beauregard Paris. Finaste Mary-Rose Girard och maken Georg hälsar välkomna. Vi sitter ner med ett glas vin och en finbit choklad och tänker att vi hamnat i ett parallelt universum. Än mer så när vi kommer ner till frukost dagen därpå och silverbestick och finporslin är framdukat till allra mest nybakade croissanter och pain au chocolat. Mary-Rose chokladdryck är gjord på mörk Valhrona choklad och den hemgjorda sylten kommer från lanthuset utanför Paris. Ett B&B Deluxe.



Senare på eftermiddagen tog vi en promenad runt Rive Gauche. Snurrade runt och åt macarons, crepes, handlade böcker på Shakespeare and company och ramlade in på fina restaurangen  Bouillon Racine.


Torsdag
Tog metron till Marais, strosade ner för gatan Oberkampf, drack kaffe och blev hungriga av dofterna på mathallarna vid korsningen Rue de Bretagne och Rue Charlot. Tog ett varv runt Centre Pompidou och letade oss sedan vidare till Rue des Rosiers där det ryktades om en av världens godaste falafel. Trodde inte våra ögon när vi närmade oss, flanörer tuggade falafel i vartenda vrå... i rabatter, lutandes mot husvägar, sittanders på trottoaren,  och Lenny Kravitz har inte fel,  L’As du Falafel är helt klart att rekommendera.



På eftermiddagen gick vi lite till. Längs Seine och bokstånden, ner mot Louvren och sen tog vi metron hela vägen upp till Montmartre. Det var helgdag och fullknökat med turister, men det var fint och utsikten var tokvacker. På kvällen gick vi till en restaurang in närheten av vårt B&B,  Bistro-cave Quedubon (22 Rue du Plateau) Vansinnigt god mat och ett vin som smakade av himlen. Fredag blev resedag hem till Göteborg och laddning för helg på hemmaplan.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar