måndag 30 januari 2012

Dag 184 - Stockholm del 2

En titt på rean på Papercut.


På tur från Kungsholmen till Söder i söndagssolen.

Fika på Orangeriet.

Det var den helgen. Gött var det.

söndag 29 januari 2012

Dag 183 - Húsdýragarðurinn


Igår trotsade vi de tråkiga vädret och tog lellen med oss till Reykjaviks svar på Sottsskogen - húsdýragarðurinn. Det var kul att se pöjkens förvånade uppsyn och uppspärrade ögon när han undrade vad fasiken är det där för något.

Han gillade kossorna tu..

Men grisen hon var trött..

fredag 27 januari 2012

Dag 182 - Stockholm del 1


Fika på Petite France inledde minisemester i Stockholm över helgen. Vänner och familj har fulla hus så vi har tagit in på hotell. Budget första natten på fina Old Town Lodge och idag har vi checkat in på Marriott Kungsholmen, i mina gamla kvarter. Imorgon ska jag vira in Mattski i varma kläder och ta med honom på en promenad över Västerbron. Sen ska vi träffa upp bäste Tobias på lite krubb. Gött ska're bli

torsdag 26 januari 2012

Dag 181 - Guerilla Gardening

Idag när snön ligger som djupaste duntäcket över Reykjavik tänker jag på att jag längtar efter grönska. Hittade den här fina bloggen om Guerilla gardening idag. Åh vad jag gillart! Önskar och hoppas jag kan bli sådär kreativ och finurlig nån vacker dag.

tisdag 24 januari 2012

Dag 179 - Drinkify

Idag och igår har jag varit i husarrest med en stackars förkyld och gnällig bäbis. Då blir man trött och ibland även sugen på alkohol. Hittade den här käcka lilla sidan, där man kan mixa drink efter musik man lyssnar på. Tänker att det kan ju vara ett litet helgnöje att se framemot.

söndag 22 januari 2012

Dag 178 - Tidiga morgonpromenader



I veckan har Even bott hos oss, han kräver snortidiga morgonpromenader. I lördagsmorse gick vi upp innan staden vaknade, innan snöstormen drog in över stan. Det var kallt och blåste och Slottskogen låg öde, så tyst och stilla att jag nästan kände mig lite andäktig.

lördag 21 januari 2012

Dag 177 - Simma

Något utav det bästa jag vet med att bo här är att simma. De har riktigt sjössta simanläggningar i vartenda hörne..typ och det är nått speciellt med att simma utomhus i varmt vatten året om. Idag var en perfekt simmardag..minusgrader, sol klar himmel.  Man göttar la sig så att säga.

fredag 20 januari 2012

Dag 176 . Tinker Tailor Soldier Spy

Vojne Vojne, jag har inte bloggat på evigheters evigheter. Men försöker mig på att ta över stafettpinnen efter Johannas monsterblogginlägg i onsdags. Herregud vad gött det ser ut med sommarbilder från Gotland! Själv laddar jag för mer innesittande, filmfestival och total admiration för Alfredsons Tinker Tailor Soldier Spy. Herregud vad bra den är.

onsdag 18 januari 2012

Dag 175 - Gotlandsfilmen

Idag blev den färdig! Den lilla filmen om Gotlandssemestern i juli, som jag knåpat med, medans lellen sovit. Gött att få känna sig lite kreativ igen. Vassegoda och få sommarfeeling!

Gotland from Johanna Kempenaar on Vimeo.

söndag 15 januari 2012

Dag 174 - Brunch igen

Idag har vi haft söndagsbrunch på Fjólugata. Gött folk och deras kids kom förbi och smaskade i sig ost, körv, bäjkon, ägg, sill, frallor och kaffe. Mysigt va det! 


Här sitter la jag under bordet.

fredag 13 januari 2012

Dag 173 - Ost och fredagsmys


Freeedagsmys. Jag äter mild Reblochon och kex så det sprutar ur öronen. Snart bästa Sherlock Holmes, en filt över bena och choklad. Älskade helg.

torsdag 12 januari 2012

Dag 172 - Ett paket

Idag kom det ett paket från Sverige. Och inte vilket paket som helst utan här kom det la grejer från bästa folket på Masthuggsberget, Fröken Grön och Britten! Jag blev tokglad såklart. I paketet var ett stycke snögga mini converse och en sitlig sjömanshaklapp till lilleman, en superfin le ankarbrosch till le moi och fina pins till oss bägge (eller mest till mej tror jag bestämt). Jag tackar och bockar hela vägen till Götaland!



onsdag 11 januari 2012

Dag 171 - Project Gutenberg

Britten fick sin Kindle från Amazon igår. Jag trodde aldrig att läsplatta skulle vara något för mig, men geeeeez, den kommer klart smyga över på mitt nattduksbord. Särskilt när jag fått nys om Project Gutenberg med 36 000 gratis e-böcker. Läsfrossa, gött.

tisdag 10 januari 2012

Dag 170 - Pilsner

Den isländska lättölen är så jäkla god. H säger att det har med vattnet att göra..som är för jäkla gott det med. Ikväll göttar jag ner mig med en pilsner och säsongspremiären av Californiacation!

måndag 9 januari 2012

Dag 169 - Moon Thai Masthugget - Igen.

När jag kom tillbaka till Göteborg idag, var det riktigt ruskväder. Igen. Jag och Britten tog oss till vår lokala sylta som nu huserar finaste Moon Thai kitchen. Alldeles varm både inuti och utanpå blir jag av det stället. Hemma igen har jag tagit mig en kvällskopp te och en chokladbit och tänker att måndagar kan vara rätt sköna ändå.

söndag 8 januari 2012

Dag 168 - Svenskt götta

I helgen träffade jag ett stycke familj från Sverige, som var på en blixtvisit i Reykjavik, över helgen.  Med sig hade hon fullt av götta från Svealand. Speciellt saknad har julmusten varit. Så nu har jag tröckt i mig hur mycket bilar, kexchocklad och jumust som helst. Så gött!

fredag 6 januari 2012

Dag 167 - tulipaner


Idag fick jag ett fång tulipaner av min kusin som kom på besök. De känns hoppfulla på något vis. Som att det finns en vår därborta i horisonten. Jag ska bannemej ha en vas med dessa små färgknippen fram till den dag då den första snödroppen knäcker mark i rabatten.

torsdag 5 januari 2012

Dag 166 - Downton Abbey

Nytt år - ny tvserie! Downton Abbey är mitt knark. Brittiskt drama i högsta klass. Snobbar, tjänstejon, frasiga klännigar och diverse kärleksintriger. Jes! Du kan streama den här eller kolla in julspecialen på svtplaj.

onsdag 4 januari 2012

Dag 165 - 5-års kalas

Idag var jag på 5-års kalas. Flott. Ost och kex, massor med kakor och tårta såklart. Den här tjejen är något över det vanliga, vansinnigt skarp och vansinnigt fin att hänga med. Grattis! hojtar jag och knyter in för idag.

tisdag 3 januari 2012

Dag 164 - Allvarligt talat

Idag har jag lyssnat på alla avsnitt av radioprogrammet Allvarligt Talat med författarna Birgitta Stenberg och Märta Tikkanen. Märta och Birgitta svarar på massa lyssnarbrev om livet, döden, vänskapen och kärleken. Och det är så jäkla bra, så kloka svar och så kloka kvinnor. Rekommenderas verkligen.

måndag 2 januari 2012

Dag 163 - Baka bröd

Det är så pissigt väder att det bara finns en sak att göra. Stanna inne. Vad gör en inne? Bakar.

the art of bread making from tiger in a jar on Vimeo.

söndag 1 januari 2012

Dag 162 - Nyårsdan

Vilket år det har varit! Fantastiskt och omvälvande på alla sätt och vis. Årets sista dag firades med familj och vänner. Lillknodden sov som en ängel hela kvällen och vaknade först när det var dags att kila hem vid ett. Idag har familjen slappat med rapports årskrönika och götteri. Finfin början på 2012.

Egils Appelsin och Bugles är gött dagen efter snask indeed.

Nói är 8 månader idag på självaste nyårsdan!