fredag 30 september 2011

Dag 85- Lagerhuset




Idag var jag och klippte mig. Tänkte höstfrilla. Sen tänkte jag vin. Gick till Lagerhuset. Blev på bättre humör. Gött.

torsdag 29 september 2011

Dag 84 - höstmuffins

Jag tror jag vill bjuda in till höstfest. Så ska jag trä saker på snöre och hänga upp i fina grenar. Alltså. Det kommer aldrig bli så att jag färgar små muffinsformar och pysslar sådär härligt. Men det är ändå gött att ha en inre bild av att jag mycket väl skulle kunna fixa det såhär.

fall dessert tree from tiger in a jar on Vimeo.

onsdag 28 september 2011

Dag 83 - Biscotti

Ett annat gött café i majorna är Biscotti. Jag och lellen tog backen ner och hängde i deras trevliga soffor under eftermiddagen. Sörplade i mig en latte, åt en hallongrotta och spanade på andra föräldralediga. 




En riktigt slappardag indeed.

tisdag 27 september 2011

Dag 82 - Höstboa


Nu är det bannemej gött att börja bona för höst. Jag tänker att det får bli att hitta något tyg som jag verkligen tycker om och så ska det fixas nya kuddar, gardiner, dukar och annat som en kan klara av att göra själv. Kanske gå all in på rött. Som den här fina lilla kompositionen från Rydals museum och utställningen Livstycket - Vägen till integration via skapande och design.

måndag 26 september 2011

Dag 81 - Sol

Sol ute sol inne. Hela veckan ska det bli kalasväder, så jäkla gött! Tänker lapa i mig varenda liten droppe, steka på uteserveringar, flanera runt utan jacka och kisa mot himlen som aldrig förr, som den solfattiga nordbo jag är.

söndag 25 september 2011

Dag 80 - Lampskärmar



Igår kväll var jag på hyfsat nya restaurang Lagerhuset på Heurlins plats. Kommer nog bli lite av ett favorithäng för mig under hösten. God mat, bra priser och skön stämning. Sen så tyckte jag de hade fina lampor i taket. Så idag, på bakluckeloppisen i Slottskogen, sprang jag på några liknande lampskärmar för en spottstyver. Tänker att jag börjar stora höstpyntandet hemma med en liten ljusinstallation.

lördag 24 september 2011

Dag 79 - Marmelad

Ännu en riktigt göttig indiansommardag i Götet. Förmiddagen spenderades på bästa majornafiket - café Marmelad.
















Vi tog en långfika med vänner, bebisar och annat löst folk. Snart åker vi till Island och hejdåfikorna får avlösa varandra i dessa dagar.

fredag 23 september 2011

Dag 78 - På middag

Jag är hemma på middag hos hon som tagit bort ordet "gött" ur sin vokabulär. Lyxigt och gött som tusan att komma till dukat bord efter en rekorderlig arbetsvecka.

torsdag 22 september 2011

Dag 77 - Ett äpple

animation maker

Lellen har börjat äta. Mest smakat egentligen men ändå..det känns som ett stort steg! Det är så sjujäkla sött när han skrynklar ihop av den nya smaken och blir lite göttigt förvånad...och än så länge gillar han allt som sticks i hans mun. Favoriten verkar dock vara äpple och gröt. I morgon blir det majspure på menyn. Gött..eller..inte..

onsdag 21 september 2011

Dag 76 - Eating animals


Ok. Här är boken som gjort att jag nog måste skippa firre till middag framöver. Känns gött ändå, att ta lite aktiva val. Har liksom mosat ihop det senaste, och mest lallat med i gamla vanor. Men icke mer, nu ska jag ta tag i det där!

tisdag 20 september 2011

Dag 75 - The tallest man on earth


Idag tog jag en långpromenad genom ett regnruskigt Götelaborg, drog barnvagnen fram över blöta gator och hade en envis västkustvind som piskade mig i ansiktet. Men det var gött ändå på nått sätt för jag hade denna fantastiska människa i mina lurar. The tallest man on earth är en dalapåg som sjunger som självaste Dylan och musiken passar perfekt som soundtrack för höstdagar som dessa.

måndag 19 september 2011

Dag 74 - Fisksoppa


Höstväder är lika med soppväder. Det är gött ändå. Jag har bestämt mig för att försöka gå tillbaka till att äta mer veggo. Denna fisksoppa kommer jag alltså inte koka ihop lika ofta framöver. Lägger upp den här som ett svunnet minne av mitt liv som semi-vegetarian.

söndag 18 september 2011

Dag 73 - Loppisfynd del 2

Ännu en loppissöndag avklarad! Tog en vän under armen och drog till Slottsskogsvallens bagageloppis igen. Och fyndade gjorde jag minsann. Ett stycke 60-tals väckarklocka och en famn fina kristallglas för den där höstsherryn eller bjudgrappan. Inte dumt alls.

lördag 17 september 2011

Dag 72 - Bibliotek



De flest tycker nog som jag att det ar gött med bibliotek. Idag var jag pa Malmo Stadsbibliotek, fint som tusan och med skon rymd.

fredag 16 september 2011

Dag 71 - Höst

Så himla vackert när det blir höst. Såna här krispiga, soliga september dagar är så satans fina. Hösten är nog min bästa årstid. Man känner sig laddad och sugen på nått nytt. För våran del blir det Island i höst och vinter.Spännande.


torsdag 15 september 2011

onsdag 14 september 2011

Dag 69 - Kryptoniter

Förrädiskt goda är jue de där kryptonitgodisarna. Surt möter salt i en perfekt kombo. Man kan inte sluta äta fastän tungan bränner, magen svider och gommen blöder. Ge mig mer mer mer kryptoniter. Tokvärt

tisdag 13 september 2011

Dag 68 - Harald

Idag var jag på Sveriges radio. Skulle sitta och prata om seriösa ämnen när jag ser Harald Treutiger gå förbi utanför studion. Det var som en dörröppnare till svunna tider. Så fin han var, Harald.





Det var ändå gött. 24 karat.

måndag 12 september 2011

Dag 67 - Luncha

Idag mötte jag och pöjken upp med lillbrossan och tog oss en lunch på en relativt nyöppnad, italienskt deli i Linnéstan - Lasagneria. Mysigt trångt litet ställe med mycket gött på menyn. Brossan tog en carbonara och jag tog en mozzarella ciabatta...och Nói tog bitleksaken.



söndag 11 september 2011

Dag 66 - Mindre ensam

Jag har en vän som brukar säga att vad man än går igenom för skit så kan man vara säker på att andra gått igenom precis samma sak förut. Jag kan tycka att det är skönt, känns mindre ensamt då.

Idag hittade jag den här videon på Hellre barfota än boklös som i sin tur hittat den på Vägen till utgivning, och kände att den ringade in min helg. Det var gött på något vis.

Procrastination from Johnny Kelly on Vimeo.

lördag 10 september 2011

Dag 65 - Dessert

Ja men det är jue lördag för faen. Ro hit med göttat. Men vi hade inget götta köpt så jag snodde ihop den här lilla desserten istället. Några klickar turkisk yoghurt, blandade frysta bär, en skvätt honung och lite rostade pumpafrön på toppen. Lätt som en plätt och så smarrigt.

fredag 9 september 2011

Dag 64 - Tidig morgon


Jag har börjat nytt jobb som gör att jag måste gå upp löjligt tidigt varje morgon. Egentligen tycker jag inte alls det är gött att pendla, men så i morse satt jag på bussen, vilade huvudet mot fönstret och tänkte att det var ganska vackert. Dimslöjor över åkrarna och morgonsol över Marks kommun. Och så en termosmugg i ena näven och kladdig ostmacka i andra. Det kommer gå bra det här.

torsdag 8 september 2011

Dag 63 - Beirut

Och då menar jag inte staden..utan artisten. Idag lyssnar jag på hans nya skiva "The Rip Tide" och den är la gööraabrae. Minst lika bra som de tidigare. Sitter här hemma och tänker på konserten på Way out west för 3 år sedan. Grymt var det.

onsdag 7 september 2011

Dag 62 - Moon Thai Masthugget

Idag träffades jag, Johanna och vår kära vän Tomas på nyöppnade filialen Moon Thai uppe på Masthugget. Ett stenkast hemifrån. Så gött när det börjar bli ruggigt som fan ute att ramla in här. Det kryllar det av ljusslingor i kulörta färger, maten är riktigt god och personalen vänliga. Ett litet tips bara.

tisdag 6 september 2011

Dag 61 - inspiration

Jag håller på att knåpa ihop en liten film. Det ska bli ett stycke om Nóis första sommar. Har precis börjat så smått med att klippa ihop lite delar och hitta andra filmer som inspiration..som den här fina videon..den gör mig glad.

Little Panda Bear from SarahQ on Vimeo.

måndag 5 september 2011

Dag 60- Bridgeblandning

Idag är jag hemma hos Mamma. Det är riktigt riktigt gött. Hon plockade upp mig efter jobbet, så köpte vi hämt-thai på vägen hem. Efter maten hällde vi upp en skål med bridgeblandning och kröp upp i soffan. En bra start på veckan.

söndag 4 september 2011

Dag 59 - Picknickbrunch

Igår fyllde min kära islänning år och idag firades det med en frodig picknickbrunch i slottsskogen!



Det blev en riktig brittsommardag i gröngräset med gott käk och fina vänner som kom förbi och grattade. Det bjöds på pastasallad, sill, ägg, folkis, melon och brötchen. En picknickklassiker i matväg helt enkelt.

lördag 3 september 2011

Dag 58 - Öland. igen.



Är på Öland igen. Det är lugnt och stilla här nu. Turisterna har åkte hem, minigolfbanorna stängt och det är ingen kö för att köpa nybakta frallor på konditoriet. Istället lyser äppelträden med frukt och havet är krusigt och höstvackert. Gött.


fredag 2 september 2011

Dag 57 - Styrsö

Igår var det en sån himla fin sensommardag så jag, lellen och en annan hemmachillande familj styrde kosan till Styrsö, för att njuta av de där sista soldagarna. Fy tusan va gött det var. Käkade räksallad i solen, lyssnade på vågskvalpet på bryggan och tittade på när modigare folk, slängde sig i vattnet. Fint som snus.



torsdag 1 september 2011

Dag 56 - Göttigaste chokladen


Är den här. Hittade den på Ica Focus igår. God damn vad den var krämig. (Bli inte avskräckta av den något kackiga bilden.)